Hrana za potenciju – Konačna lista hrane koja deluje kao Afrodizijak

Nutricionističke nauke stalno napreduju u istraživanju o ulozi hrane u našim životima. Poslednja istraživanja ukazuju na direktnu korelaciju hrane koju jedemo sa našim osećajem dobrobiti.

hrana za potenciju slika

Hrana ima potencijal kako da uništi tako i da izleči naš organizam. Pretežna ishrana brzom hranom i proizvodima sa visokom dozom šećera poput sokova i slatkiša nas čini gojaznim i debelim i otvara vrata bolestima i poremećajima poput dijabetesa i povišenog pritiska.

Zdrava ishrana i pridržavanje dnevnog kalorijskog unosa hrane će osigurati da ostanete u dobroj fizčkoj kondiciji i bez većih šansi za razboljevanjem.

Šta ako bismo mogli da jedemo hranu dizajniranu za poboljšanje seksualnih performansi?

Afrodizijaci su prirodna „ljubavna droga“. Određena grupa namirnica i biljaka blagotvorno deluje na libido i povećava seksualne performanse.

U daljem tekstu ćemo navesti sve što treba da znate o načinu kako da hranom napunite baterije vašeg seksualnog pogona.

Zdravstveni efekat hrane

Hrana koju unosimo hrani naš metabolizam. Naš metabolizam definiše energetske nivoe, proizvodnju hormona i kognitivne sposobnosti.

Ako naša hrana nije izbalansirana i sadrži loš izbor namirnica, telo neće moći da dobije adekvatnu dozu nutrijenata i neće moći da efikasno daje energiju telu. Loš izbor hrane dalje može dovesti do različitih zdravstvenih problema u svakom biološkom sistemu. Ovakav izbor može dovesti i do zapaljenskih procesa u crevnom odnosno probavnom sistemu čoveka.

Gojaznost je efekat nedostatak kvalitetnih nutrijenata, gde ljudi unose daleko više kalorija nego što telo može da procesuira. Višak energije od šećera i trans masti se prosleđuje i pretvara u telesnu masnoću.

Brza hrana je prepuna kalorija ali nema dovoljno hranljivih materija. Redovno konzumiranje brze hrane i velike količine šećera dovodi do zavisnosti o ovakvu vrstu ishrane.

Stomačni biom je skup osetljivih bakterija koje zive u vašem stomaku. Ovi biomi su odgovorni za asimilaciju hranjivih materija iz razložene hrane i distribuciju energije kroz organizam.

Ako konstantno vaš mikrobiom hranite smećem, vremenom će se navići i početi da vam traži upravo to.

Ovakav začarani krug vas tera da jedete brzu hranu, da se prejedate i jedete preko granice sitosti i utehu nalazite u hrani.

Ishrana sa visokoprocentnim hranljivim materijama, bogata zdravim mastima, niskim stopama šećera i neprocesuirana je, smanjuje nivoe zapaljenja organizma i probavnog trakta i poboljšava apsorbciju nutrijenata iz vaše hrane.

Vi ste ono što jedete!

Ova izreka nosi veliku dozu istine u sebi. Ako jedete lošu i nezravu hranu, bićete lošeg zdravlja ili ćete se češće razboljevati.

Posavetujte se sa nekim stručnim ili barem pogledajte na internetu neke informacije kako bi bolje razumeli osnovne principe koji stoje iza zdrave ishrane, ako ne znate ništa o nutricionizmu.

Ako nemate velika primanja i ne možete da trošite brda para na ishranu, posavetujte se sa nutricionistom. Profesionalac će moći da vam pomogne sa procenom vašeg stanja i stanja vaše dijete.

Takođe, nutricionista će moći da tačno izračuna količinu kalorija i makronutrijenata potrebnih svakodnevno za optimalan rad vašeg organizma. Pomoći će vam ou izradi plana dnevnog unosa hrane koja vama odgovara i koju uživate da jedete.

Možete zakazati i kontrole kako bi vi i vaš nutricionista pratili progres vaše dijete sve do smanjenja kilaže i željenog cilja. Stanje vašeg zdravlja i fizičke kondicije ima izuzetan uticaj na vaše seksualno zdravlje.

Ako ste gojazni i u lošem fizičkom stanju, možete očekivati da ćete se suočiti sa simptomima lošeg seksualnog nagona.

Čak iako ste prirodno mršavi, kvalitet hrane koju unosite u organizam će imati ogroman uticaj na vaš libido i seksualnu energiju. Svakodnevna borba sa nedostatkom energije zbog vitaminske i nutrijentne deficijencije može biti jako naporna.

Kako hrana deluje na seksualni nagon kod muškaraca i žena?

Loš izbor hrane može dovesti do povišenih nivoa inflamacije u zidovima tankog creva. Ovo zapaljenje sprečava stomačni mikrobiom, milijarde živih bakterija koje borave u našem stomaku, da apsorbije i razlaže nutrijente iz hrane koju jedemo.

Nedostatak minerala može poremetiti hormonske nivoe u telu. Kao rezultat toga, može doći do niza metaboličkih poremećaja ili raznih zdravstvenih stanja poput zamora nadbubrežnih žlezda. Sva ova stanja dovode do smanjenja libida i manjka seksualne uzbuđenosti.

Neka hrana direktno deluje na smanjenje libida. Konzumacija alkohola dovodi do povećanja nivoa estrogena kod muškaraca, te samim tim i do nemogućnosti ostvarivanja erekcije i nezadovoljavajućih seksualnih iskustava za vas i vašeg partnera.

Zbog prekomerne upotrebe alkohola kod žena može doći do gubitka mogućnosti vaginalne autolubrikacije.

Moderni načini gajenja stoke i generalno hrane su doveli do smanjenja njihove nutritivne vrednosti. Životinje na velikim fabričkim farmama su stalno u kavezu. Žive u lošim, prljavim, okrutnim uslovima pre nego što budu odvedeni u klanicu.

Pokušajte da svu hranu koju koristite nabavljate sa organskih farmi ako je to moguće. Organske i samoodržive farme ne koriste hormone i druge nezdrave prakse kod gajenja stoke.

Meso, mleko, voće i povrće sa ovih farmi nije zatrovano hemijom, pesticidima, herbicidima i antibioticima i puna je hranljivih materija, vitamina i minerala.

Prelazak na organsku ishranu je malo skuplji, ali promene koje ćete osetiti po vaše zdravlje i dobrobit, će i te kako opravdati uloženi novac.

Promenite seksualni život promenom sopstvene ishrane

Ako ste primetili neke seksualne promene, posetite vašeg lekara i proverite krvnu sliku. Vaš doktor će preko izvađene krvi videti trenutno stanje vaših hormona i krvnih parametara. Ako je sve zadovoljavajuće i nema direktnih zdravstvenih uzročnika vašeg seksualnog problema, prvi korak ka oporavku je analiza i korekcija vaše ishrane.

Izbacite sve refinisane ugljene hidrate i šećere iz vaše ishrane. Zamenite ih dobrim mastima iz zasićenih i nezasićenih izvora.

Vaša ishrana treba da bude bogata proteinima i mastima sa niskim procentima ugljenih hidrata. Hrana sa visokim procentima masti nisu loše po vas, te se nemojte plašiti da ih probate.

Zdrave monozasićene masti i omega 3 esencijalne masne kiseline će vam pomoći u borbi sa zapaljenskim procesima u telu.

Primeri visoko masne, srednje proteinske i nisko ugljeno hidratske ishrane su Paleo dijeta i Ketogenička dijeta. Paleo ishrana se zasniva na ishrani neprocesuirane hrane. Ugljeni hidrati su na meniju ali paleo ishrana izbegava proizvode od rafinisanog brašna.

Kelj, zrnevlje, legumi i mahunarke su dobrodošle u paleo dijetu. Ali ipak, paleo dijeta se fokusira na konzumaciju dobrih masti i proteina kao primarne izvore energije.

Keto ishrana potpuno izbegava ugljene hidrate. Umesto toga se fokusira na zdrave masti i umereni do niski unos proteina.

Kada optimizujete organizam nutricionistički, vaš seksualni nagon će biti na najvišem mogućem nivou. Postoje određene namirnice i biljke čijim dodavanjem u ishranu doprinosimo efektu afrodizijaka. Ove namirnice dovode do stimulacije libida i povećanja osećaja seksualnog naboja.

Hrana za potenciju koja se ponaša kao Afrodizijak i popravlja seksualno zdravlje

Najbolji afrodizijaci i seksualni pojačavači su potpuno prirodni. Hrana ima tu moć da izleči svaku bolest istanje koje možemo imati. Ako ste sve učinili kako bi korigovali način ishrane i zdrav način života i i dalje nema poboljšanja u spavaćoj sobi, pokušajte da dodate par ovih namirnica koje se ponašaju kao afrodizijak.

Šta je afrodizijačka hrana?

Lekovi ne moraju da budu rešenje za vaše probleme sa niskim libidom. Probajte da ubacite neku od afrodizijačkih namirnica u vaš režim ishrane i vidite da će vam to možda pomoći.

Evo nekih od seksualno potentnih namirnica.

Biljke sa svojstvima afrodizijaka

Lubenica

Afrodizijak u obliku kriške lubenice, ko bi rekao? Neki nutritivni eksperti navode da bi lubenica mogla dobiti status prirodne Kamagre. Konzumiranjem lubenice širimo krvne sudove i poboljšavamo cirkulaciju. Ovo osvežavajuće voće sadrži aminokiselinu Citrulin.

Citrulin pomaže opuštanju krvnih sudova koji povećavaju snagu i čvrstoću erekcija kod muškaraca.

Špargla

Nije samo falusni oblik ove povrćke ono što ga čini korisnim u poboljšanju seksualnog nagona. Špargla je bogata folatima koji su kritični u proizvodnji histamina. Histamin je kortikosteroid koji pomaže u popravku libida kod muškaraca i kod žena.

Kupite svežu šparglu kod vašeg lokalnog organskog farmera, skuvajte je na pari i poslužite sa organskim puterom i ružičastom himalajanskom solju.

Avokado

Prirodno super voće. Ovo kremasto osveženje je bogato monozasićenim mastima i antioksidanskima. Antioksidansi pomažu telu kod čišćenja slobodnih radikala iz krvotoka. Slobodni radikali su odgovorni za oksidovanje ćelija i ćelijsku smrt.

Ako ih ne držimo pod kontrolom, slobodni radikali u visokoj koncentraciji mogu imati pogubne efekte po imuni sistem i meteboličku funkciju organizma.

Seme bundeve

Seme bundeve je bogato mineralom po imenu Cink. Cink je esencijalni mineral u sprečavanju deficijencije testosterona i zdrave produkcije spermatozoida kod muškaraca. Seme bundeve takođe sadrži i vitamine B, C, E, D, K kao i vitalne minerale poput kalcijuma, kalijuma, fosfora i nijacina.

Grickajte pečene semenke bundeve preko dana i pomoći ćete svojoj plodnosti, potenciji i seksualnom nagonu.

Ljute papričice

Kapsaicin je aktivni sastojak čili papričica. Ne samo da vam od njega gore usta, već od njega može i da se rasplamsa seksualni nagon. Kapsaicim podstiče hemijske reakcije koje dižu srčani ritam i dovode do puštanja endorfina u krvotok.

Celer

Konzumiranjem celera povećavamo lučenje feromona u muškom znoju. Ovo povećanje u nivoima feromona čini muškarce atraktivnijim suprotnom polu.

Beli luk

Beli luk sadrži alicin, supstanca koja može dovesti do povećanja protoka krvi do seksualnih organa. Konzumacijom jedino svežeg, sirovog luka unosimo alicin u organizam. Svakodnevno žvaćite beli luk i ponavljajte tu praksu tokom mesec dana kako bi osetili pozitivne reakcije na vaš libido.

Naravno uvek postoji šansa da vas partner ostavi već tokom prve nedelje zbog „prijatnog“ mirisa.

Smokve

Ova omiljena hrana kraljice drevnog Egipta, Kleopatre, je bogata antioksidansima i vitaminima. Stari Grci i Egipćani su cenili smokve više od zlata i verovali su da su smokve simbol plodnosti.

Ostala hrana koja se ponaša kao afrodizijak

Ostrige

Ostrige poboljšavaju nivo dopamina u mozgu. Ovim efektom, zauzvrat, dobijamo povećani libido kako kod žena tako i kod muškaraca. Ostrige su takođe i bogate cinkom, vitalnim za produkciju sperme i testosterona.

Kakao ili čokolada

Sirovi kakao i crna čokolada su bogati antioksidansima i korisnim enzimima. Još su Asteci zvali kakao, hranom bogova. Ova super hrana ima više biljnih antioksidanasa od zelenog čaja ili crnog vina.

Sirova crna čokolada je hrana čiste zavodljive strasti.

Kokosova voda

Kokosova voda daje odličan ukus šejkovima ili kada je dodamo bezalkoholnim koktelima. Ona ima iste nivoe elektrolita kao i vaša krv. Nudi ekspresnu hidraciju i može asistirati kod poboljšanja protoka krvi do seksualnih organa.

Začini afrodizijaci

Đumbir

Đumbir zagreva krv i podstiče cirkulaciju i poboljšava protok krvi do seksualnih organa. Kombinujte ga sa hranom, dodajte u šejkove, salate i čorbe.

Vanila

Vanila je jedan od najstarijih poznatih afrodizijaka. Ovaj začin prijatnog mirisa se kroz istoriju vekovima prepisivao kao lek, između ostalog i kao afrodizijak, za poboljšanje libida i seksualne potencije.

Cimet

Poznat kao najefektivniji prirodni afrodizijak, cimet podiže temperaturu tela i nivoe uzbuđenosti do krova.

Suplementi za bolji seksualni život

U današnjem modernom dobu, izloženi smo toksinima sredine od efekata zagađenja i proizvodnje hrane. Pesticidi i hemikalije bivaju svakodnevno prskani u vazduh, koje dalje mi apsorbujemo iz minute u minut, svakodnevno.

Da bi se uspešno borili sa ovim otrovima i hemikalijama i održali zdrav organizam, ne možemo se oslanjati samo na naš sistem ishrane.

U ovim okolnostima, moramo se okrenuti suplementima kako bi nam pomogli u borbi protiv toksina. Postoji na hiljade suplemenata na tržištu koji nam u tome mogu pomoći. Vađenjem krvi vaš lekar može ustanoviti šta vašem organizmu nedostaje i šta bi trebalo dodati ishrani.

Dodajte adekvatne suplemente vašoj dijeti i održavajte redovne kontrole (barem jednom na 6 meseci).

Suplementi nisu tu samo da pomognu našoj ishrani, oni takođe mogu pomoći i našem libidu. Postoje mnoge vrste i brendovi libido bustera, kao i što postoji more suplemenata.

Pronaći pravi i adekvatan vašem organizmu često može biti dugotrajan proces. Potražite libido suplemente koji su isključivo na biljnoj bazi.

Ekstrakti su često dostupniji od pilula i praškova. Sam proces ekstrakcije uklanja 100% medicinske vrednosti biljke ostavljajući za sobom samo organsku materiju.

Summary
Hrana za potenciju muškaraca: Top 15 namirnica (2020)
Article Name
Hrana za potenciju muškaraca: Top 15 namirnica (2020)
Description
Hrana ima potencijal kako da uništi tako i da izleči naš organizam. Pretežna ishrana brzom hranom i proizvodima sa visokom dozom šećera poput sokova i slatkiša nas čini gojaznim i debelim i otvara vrata bolestima i poremećajima poput dijabetesa i povišenog pritiska. Zdrava ishrana i pridržavanje dnevnog kalorijskog unosa hrane će osigurati da ostanete u dobroj fizčkoj kondiciji i bez većih šansi za razboljevanjem.
Author
Publisher Name
andjama DOO
Publisher Logo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.