Probali biste Tantrički Seks?: 26 Saveta za Masturbaciju i Predigru sa Partnerom

 • Tantrički seks- Pregled
 • Upoznajte sami sebe
 • Upoznajte svog partnera
 • Kako se mentalno pripremiti
 • Kako pravilno pripremiti svoj prostor
 • Kako izgraditi momenat u solo podvizima
 • Kako izgraditi momenat sa partnerom
 • Saveti i trikovi
 • Vežbe disanja
 • Pozicije koje biste trebali isprobati
 • Napredne tehnike
 • Naučite više

tantrički_seks

Šta je to tantra?

Iako vrlo često sinonim za seks, tantra je zapravo više u vezi sa konekcijom, povezivanjem, da li sa sobom ili sa vašim partnerom. Tantrički seks je samo deo tantre,

Sama reč, tantra, je nastala iz drevnog Sanskrita i znači mreža ili prepletanje energije.

U praksi, tantra ima veze sa prosvetljenjem: prevaliti i prevazići sve seksualne i spiritualne nivoe kroz duboku meditaciju, spontani i intimni tantrički seks.

Prvi korak je spoznaja sopstvenog tela

Kao i joga, tantra se vodi fizičkom i spiritualnom svešću.

Kada izučavate i praktikujete tantru, postajete sve više i više u sinhronizaciji sa svojim telom, počinjete da shvatate šta vam prija i na koji način osećate to zadovoljstvo. Ovo vam omogućava da obraćate bolju pažnju na vaše telesne potrebe i želje i načine kojima to možete da ostvarite.Tantrički seks je samo jedan deo tantre.

Plus, energija koju kanališete kada upražnjavate tantrički seks, prožima vaše telo i intenzivira orgazme.

Ako imate partnera, upoznajete i njihovo telo i duh

Tantra se ne fokusira samo na postizanje višeg nivoa svesti misli i tela. Takođe može doprineti u stvaranju dublje i harmonične veze sa vašim partnerom.

Kada praktikujete veštine tantrike, vaš partner i vi učite da budete svesni fizičkog i duhovnog prisustva, te hranite jedno drugo energijom koja se postepeno intenzivira i kulminiše, a nastavlja da raste i nakon završetka seksualnog odnosa.

Tantra vam pruža i mogućnosti istraživanja i svih aspekata ličnosti, te upoznavanja i sebe i partnera uzduž i popreko, i duše i tela.

Zainteresovani ste za praktikovanje tantre, ali ne znate kako to da predložite partneru? Sofia Sundari, pisac i seksualni savetnik, predlaže neke od sledećih saveta u svom blogu:

 • Pokušajte da ne preopteretite partnera svim informacijama. umesto toga, lagano im objasnite šta vas uzbuđuje i na koji način biste zajedno mogli da upotpunite to iskustvo.
 • Slušajte pažljivo šta partner ima da vam kaže. Vaš partner vam može uputiti DA, puno entuzijazma ili pak čvrsto NE. Možda se čak nađu i negde između, u dvoumljenju. Bilo kako bilo, saslušajte ih i poštujte njihove želje i odluke.
 • Pustite učitelja da vam pokaže pravi put. Ako vam je partner otvorene prirode, potražite učitelja ili gurua koji vas može voditi i edukovati bolje o praksi.

Kako da pripremite um

Tantra je u osnovi, spiritualna praksa, što implicira da vaš um učestvuje najmanje onoliko koliko i vaše telo, ako ne i više.

Kada praktikujete tantru, vi u stvari povezujete telo, mozak i dušu. Čist i bistar um i volja da napustite zonu komfora su jako bitne stvari, ako imate na umu ujedinjenje svih ovih elemenata sopstvenog bića.

Pojedinim osobama, lagana meditativna praksa u trajanju od deset do svega 15 minuta može značajno pomoći u pripremi za tantričku praksu, jer vam daje šansu da se opustite i dublje uđete u svoje misli.

Pokušajte sledeće

 • Fokusirajte se na disanje.Fokusirajte se i 15 do 30 minuta dišite lagano, duboko do stomaka i donjih leđa, sa posebnim akcentom na misli, na stanje duha. Eliminišite stres ili se skoncentrišite na svoje želje i njihovo ispunjenje.
 • Posvetite par minuta istezanju, trebaće vam.Dok istežete svaki ud, ispraznite misli, izbacite sve negativno i ono što vas sputava i tišti. Što više stvari raspakujete i suočite se sa njim, lakše će vam biti.
 • Bar pola sata dnevno vodite dnevnik.Radite sa svojim mislima, skoncentrišite se na spiritualan rast i slobodno uzmite papir i olovku i zapišite ih. Vodite dnevnik i beležite svoj progres.

Kako sopstveni prostor da pripremite

Tantrika je holistička praksa. Ona se ne svodi na seks ili orgazam, nije bitan cilj, već put koji vas vodi do njega. Ono što vas svakodnevno okružuje ima direktan uticaj na stanje vašeg uma i na mogućnost da se relaksirate i uživate na tom putu.

Probajte ovo:

 • Pobrinite se da je temperatura vašeg okruženja prijatna.Ako je hladno, upalite grejanje sat vremena pre prakse, da bi sve bilo kako treba kad dođe vreme za to. Ako je prevruće, upalite klimu, ali ne preterujte, treba da bude prijatno, a ne hladno.
 • Stvorite atmosferu paljenjem sveća ili ambijentalnim svetlom.Plamen sveća će dati određenu romantiku prostoru, dok će recimo crvene sijalice dati prostoriji neku dozu senzualnosti.
 • Ispunite prostor prijatnim vama omiljenim mirisima.Upalite mirišljavu sveću, upalite esencijalno ulje, mirišljave štapiće ili jednostavno okružite se cvećem. Izaberite miris koji vam prija i koji vam deluje seksi, koji vas uzbuđuje. Naravno, ne preterujte, miris ne sme biti napadan i prejak.
 • Učinite prostor udobnim.Prostrite ćebe od satena, mekano, udobno, dodajte i par jastučića. Ne mora biti ništa specijalno, samo mora biti udobno.
 • Kreirajte romantičnu, možda i seksualnu vibraciju.Pustite neku muziku uz koju možete da plešete, sami ili sa partnerom.

Kako ostvariti inerciju za solo poduhvat

tantrički_seks

Brojni su načini na koje možete sami implementirati tantričke principe. Ali upamtite, krajni cilj nije uvek masturbacija. Možete postepeno doći do toga, a možda i odlučiti da u tom momentu nema potrebe za tim.

Meditacijom

Meditacija može biti sjajan način oslobađanja negativnosti i svega što vas muči. Ali umesto da dopustite energiji da izleti iz vas, uzemljite se. Dok meditirate, dopustite svojoj energiji da teče nazad u zemlju. Pustite da vas ta energija ojača, dok se širi kroz vaše telo.

Izmasirajte se

Učinite to tako da vaša masaža bude kompletno telesno iskustvo celog tela. Svoj omiljeni losion ili ulje, utrljajte po celom telu. Dok utrljavate ulje ili losion, posebnu pažnju posvetite stomaku, preponama , butinama, rukama, vratu i grudima.

Masturbacija

Solo igrarije ne moraju uvek biti usmerene ka orgazmu. Umesto tog fokusa, upoznajte se sa svojim genitalijama, spoznajte šta vam prija, šta vam godi. Nađite nove načine kojima ćete se dodirivati. Usporite svoje poteze. Budite nežni u igri sa sobom.

Zapamtite da:

 • Dišete duboko i polako.Bez obzira da li meditirate ili masturbirate, dozvolite vašem dahu da dopre do svakog dela vašeg tela. Osetite trnce i energiju koja pulsira kroz vaše telo.
 • Budite prisutni sve vreme.Umesto da vam misli lutaju, fokusirajte se i obratite pažnju na sve senzacije i sve što vaše telo i duh osećaju.
 • Dozvolite sebi da iskusite kompletan raspon emocija.Ovim ćete dobiti šansu da u totali stupite u kontakt sa energijom i snagom.
 • Uspostavite nameru u svojoj praksi.U svakom momentu znajte šta želite iz svojih sesija, bili to bolji orgazmi ili prijatniji osećaj u sopstvenoj koži.

Kako da izgradite momentum sa partnerom?

Upamtite, tantra se proteže daleko izvan seksa, možete je koristiti da dođete dotle ili uopšte ne morate da je vezujete za tu konotaciju. Sa svojim partnerom implementirajte tantričke principe i na mnoge druge sfere života.

Predigra

Predigra može biti šta god želite da ona bude, oralni seks, masaža, grupno tuširanje i sl. Nebitno je šta odaberete, već je važno samo da vaš partner i vi budete prisutni i potpuno fokusirani.

Sedite ispred partnera. Gledajte jedno drugo u oči. Polako se krećite u skladu sa svojim disanjem.

Posle nekih 5 minuta, počnite sa nežnim dodirivanjem i na smenu masirajte jedno drugom ruke, noge, vrat i koji god deo tela mislite da bi prijao u tom trenutku.

Posle još 5 minuta, poljubite se, ali samo poljupci. Skoncentrišite se na senzacije koje osećate u tom trenutku.

Tantrički seks (je opcionalan!)

Sve ovo može, a i ne mora da kulminira seksom. Tantra je pre svega vezana za povezivanje sa nekim, a Tantrički seks je sekundarna stvar.

Ako se ipak odlučite za seks, pristupite mu polako. I ne plašite se da budete kreativni. Isprobajte nove, neortodoksne poze, opipavajte se drugačije, na nove načine, istražite sve želje.

Ali, najbitnije od svega, potpuno se prepustite i uzivajte u iskustvu. Eliminišite sve tenzije koje su se nakupile u vama i krećite se kroz senzacije, jednu po jednu.

Lezite zajedno ili se mazite

Ležanje u opuštenom maniru sa partnerom dopušta vašim energijama da se upoznaju i isprepletaju, gajeći tako dublju vezu.

Da biste ovo uspešno primenili, uzmite u obzir spooning poziciju. Partner sa spoljne strane će emitovati, davati energiju, a onaj sa unutrašnje strane će je apsorbovati, primati.

Sklupčajte se zajedno, sa srcima i stomacima u istoj ravni. Ko god da je sa spoljne strane, rukama treba da zagrli partnera, sa šakom preko srca. Primalac zagrljaja upija energiju i svojim rukama preklapa ruke partnera.

Lezite tako nekoliko minuta, a onda počnite da harmonizujete disanje i osetićete kako energija putuje među vama.

Znajte da:

 • Dopustite intenzitetu da se postepeno stvori.Gledajte jedno drugo u oči, mirno, bez treptaja, koliko god dugo možete.
 • Sinhronizujte vaše disanje.Možete probati da udišete i izdišete u isto vreme ili pak udišete kada partner izdiše. Vežbajte tajming.
 • Saopštite partneru šta vam se dopada.Kada vas dodiruju i igraju se sa vama, jasno artikulišite šta vam odgovara a šta ne. Isto poštujte i vi, ako nešto nije kako treba, prestanite i promenite.
 • Definišite jasno namere vaše prakse.Bilo to boljitak u seksu ili jačanje vaše veze, skupa sa partnerom bi trebalo da se upustite u tantričku sesiju sa jasnom željom o tome šta želite.

Tantrički seks – Uopšteni saveti

Tantra apsolutno nije univerzalna za sve. Postoje neke stvari koje možete da primenite kako bi poboljšali praksu i ostvarili jedinstveno i neprocenjivo iskustvo:

 • Nagost je stvar izbora.Možete startovati i završiti praksu obučeni ili pak postepeno svlačiti sa sebe i partnera deo po deo odeće. Ključ leži u tome da radite samo ono što osećate i što vam u tom trenutku prija. Na vama je da li ćete biti goli ili ne.
 • Pazite na svoje disanje. Duboko disanje je vitalni, esencijalni deo tantre. Fokusiranjem na vaš dah, pružate sebi mogućnost da se nađete u trenutku i potpuno se prepustite iskustvu.
 • Uključite sve svoje senzore.Rasplamsajte neke mirišljave sveće, pustite neku laganu, senzualnu muziku. Dodirujte se polako, gledajte se u oči, duboko i polako. Osetite i cenite svaki poljubac partnera. Naučite da sve osećaje upregnete da rade sinhrono i nemerljivo ćete se bolje osećati za vreme tantre.
 • Samo polako.Važan aspekt tantre je sposobnost da naučite da osećate i iskusite sve, dublje i više. Način na koji ćete to uspeti je da svemu pristupite polako, svesno. Ne požurujte tantričko iskustvo, opustite se, ispraznite um i uživajte u svakoj sekundi prakse.
 • Istražite svoje i partnerovo telo.Svojim rukama i dlanovima nežno milujte tela. Jezicima istražite usne duplje jedno drugom dok se ljubite. Možda nežno jezicima i usnama klizite preko stomaka i grudi. Uzajamno se dopunjujte.
 • Eksperimentišite.Kink i BDSM, na primer, često inkorporiraju tantričke prakse u svom izvođenju. Dakle, dok praktikujete tantru, budite kreativni, eksperimentišite, ne morate se držati striktno tradicije. Razmišljajte šire, ne budite ograničenog uma. Mogućnosti su beskonačne.
 • Ne morate biti u potpunosti prepušteni tantri. Sami možete dodati elemente koje možda već primenjujete u spavaćoj sobi, da li sami ili sa partnerom, nebitno. To znači da možete recimo da pomešate meditaciju sa predigrom ili radite vežbe disanja. Sve se može individualno prilagoditi.

Kako da sinhronizujete disanje

Vaš dah je centralna stvar bilo kakve tantričke prakse. Disanje nam omogućava pražnjenje uma, povezivanje sa telom i umom, kao i sposobnost da pojačamo senzacije koje osećamo. Kada vežbate neke od ovih tehnika, upamtite da uvek treba da sedite uspravno i u udobnom položaju.

Stimulativni dah

Ova tehnika može dovesti do podizanja svesti i energije.

Radite sledeće:

 1. Zatvorite oči i opustite stomak i trbušne mišiće.
 2. Napravite udah, zatim izdahnite kroz nos, brzo, držeći usta sve vreme zatvorenim.
 3. Pokušajte da ostvarite 3 udaha i izdaha u sekundi tokom 15 seksundi.
 4. Dišite normalno po završetku ciklusa, a zatim probajte praksu 20 sekundi. Posle svake pauze povećavajte interval za po 5 sekundi sve dok ne dožete do 60 sekundi odnosno pune minute.

4 – 7 – 8 disanje

Ova pecifična tehnika pomaže u opuštanju tela i rešavanju tenzija. Ovu tehniku probajte dok sedite nasuprot svog partnera, sinhronizovano i uzajamno.

Praksa je sledeća:

 1. izdahnite kroz usta, a onda ih zatvorite.
 2. Udahnite tiho kroz nos u trajanju od 4 sekunde.
 3. Zadržite dah brojanjem do 7.
 4. Izdahnite kroz usta sav vazduh brojeći u svojim mislima do 8.
 5. Ponovite ovaj ciklus 3 puta za ukupno 4 ponavljanja.

Brojeći dah

Ovo je još jedna od formi meditacije koja vam omogućava pražnjenje misli i nalaženje centra vašeg tela kao i ostvarivanja konekcije sa njim.

Učinite sledeće:

 1. Zatvorite oči i par puta duboko udahnite.
 2. Dopustite sebi da dišete prirodno.
 3. Udahnite, i izbrojite “jedan” sebi dok izdišete.
 4. Na sledećem uzdahu, brojite “” Nastavite tako do “pet.”
 5. Ponovite ciklus, počevši opet od jedan pa sve do pet.
 6. Ne idite preko pet, je će u suprotnom vaš um možda početi da luta.
 7. Pokušajte da brojite vaše disanje barem 10 minuta.

Tantrički seks – Kako da nađete pravu poziciju

Bilo koja poza može postati tantrički seks poza, jer tantra je vezana za konekciju a ne posebne poze i pokrete. Ali kako počinjete svoje putešestvije u tantričke principe, možda bi najbolje bilo da se držite osnova.

Yab – yum ili lotus

Uradite ovu vežbu sa partnerom:

 1. Neka vaš partner sedi prekrštenih nogu.
 2. Sedite na partnerove gornje butine i upletite svoje noge i stopala njemu iza leđa.
 3. Dišite u ritmu, sinhrono i gledajte se u oči.

Uradite ovo ukoliko ste sami:

 1. Sedite prekrštenih nogu sa pravim leđima.
 2. Položite dlanove na kolena.
 3. Počnite sa laganim i dubokim disanjem.

Ruka na srce

Ovo radite sa svojim partnerom:

 1. Sedite prekrštenih nogu, licem okrenutim ka partneru.
 2. Položite svoju desnu šaku srce partnera, a samim tim neka oni polože svoju desnu ruku na vaše srce.
 3. Zatvorite oči i osetite ritam srca. Fokusirajte se na energiju i emociju. Dišite i sinhronizujte se.
 4. Pustite da se oformi jaka veza srce, ruka, srce, ruka, i neka energija teče.

Ovo radite ukoliko ste sami:

 1. Pozicionirajte se na pod, prekrstite noge i ispravite leđa.
 2. Položite svoju desnu šaku na mesto gde se srce nalazi.
 3. Zatvorite oči i osetite fizički ritam. Zatim se fokusirajte na emociju i energiju.
 4. Dopustite da se izgradi veza između vašeg srca i ruke.

Opušteni most

Uradite sledeće sa svojim partnerom:

 1. Partner sedi uspravnog položaja na krevetu ili podu sa ispruženim nogama.
 2. Sedite na svoja kolena u partnerovom krilu.
 3. Kada se opustite dovoljno, krenite da se uvijate unazad, da pravite most.
 4. Spustite glavu između nogu vašeg partnera, a onda ih uhvatite za članke ili stopala.

Ovo probajte ako vežbu izvodite sami:

 1. Sedite na kolena na krevetu ili podu.
 2. Kada se dovoljno opustite, lagano počnite da pravite most. Savijajte leđa unazad, polako, bez naglih pokreta.
 3. Spustite glavu na pod ili krevet, a zatim ispružite ruke iznad svoje glave.
 4. Svojim dlanovima dodirujte pod ili krevet. Kada se osetite spremnim, jednom rukom počnite sa istraživanjem svog tela.

Kako budete napredovali sa praksom

Kako budete sve veštiji i iskusniji u tantričkim veštinama i praksi, moći ćete da primenite neke od zahtevnijih tehnika na svoje iskustvo, poput:

Kontrola orgazma

Da biste ovo uspešno uradili, dovedite sebe u stanje neposredno pred orgazam, a zatim stanite, kontrolišite se i izbegnite klimaks. Neka svi ti osećaji, trnaca, topline, orgazmičkih senzacija ispune vaše telo, a onda počnite iznova.

Ne radite ovo samo jednom, već ponavljajte ovu praksu iznova i iznova, kako bi ostvarili intenzivne, eksplozivne, orgazme celog tela.

Masaža svete tačke

Da biste ovo učinili, nežno i pažljivo trljajte partnerovu prostatu ili gornji zid unutrašnjosti vagine, mesto poznatije kao G tačka. Dopustite toplini i energiji da se akumulira, a partneru da se opusti i reši nakupljenih emocija kako se bliži klimaksu.

Tantrički seks – Ako želite da saznate više

Kada pričamo o dubljem istraživanju tantre, ne manjka nam mesta kojima možemo da se obratimo. Sofia Sundari i Layla Martin, na primer, su dva veoma cenjena učitelja tantričke prakse koji takođe imaju svoje sajtove gde nude savete i tehnike kojima biste mogli da unapredite svoje iskustvo.

Martin je takođe i kreirala i osnovala Tantrički Institut Integrisane Seksualnosti (Tantric Institute of Integrated Sexuality), koji nam nudi različite tantra programe za žene, muškarce kao i parove. Ostali sajtovi, kao na primer  Embody Tantra i Tantra is Love, su takođe sjajan izvor informacija za startovanje ili obogaćivanje sopstvene prakse.

Healthline ima ozbiljno striktne vodiče kojima se izvori uzimaju u obzir. U opticaju su samo oni koji su adekvatno pregledani, od eminentnih naučnika, sa eminentnih akademskih ustanova. Tercijarni izvori se ne koriste i tercijarne reference se ne uzimaju u obzir. Sve ove informacije u više detalja možete naći u našoj editorijalnoj polisi na našem sajtu.

Korišćeni izvori:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.